Kezdőlap

mystat

Tisztelt Olvasó!

Folyóiratunkat 2014-ben alapította meg a Lakóhelyünk Történelmi Honismereti Egyesület elnöksége. Célunk publikációs lehetőséget adni a honismeret művelőinek. Folyóiratunk minden esetben szakmailag lektorált cikkeket tartalmaz. Célunk, hogy a folyóirat minden tekintetben eleget tegyen a tudományosság és az ismeretterjesztés igényének is.

Mindenkori legfrisebb lapszámunk az AKTUÁLIS menüpontból érhető el, a fenti menüsor használatával, vagy ezen a linken.

Alapvetően Nógrád megye történelmével kapcsolatos írásokat várunk, de bármilyen honismerettel kapcsolatos írást közlünk, ha azt a szerkesztők közlésre érdemesnek tartják. Természetesen a honismeret témájába tartozó levéltári források feldolgozásainak, eredeti forrásközléseknek is teret biztosítunk.

Minden esetben megfelelő igényességgel elkészített szaktudományos írásoknak biztosítunk felületet, bár a folyóirat témája miatt fontos cél az ismeretterjesztés is. Így a könnyedebb tudományos stílusú szövegek közlését is vállaljuk. Szerzőinktől elvárjuk, hogy alapos és igényes munkát készítsenek. Természetesen alapelv az is, hogy a megjelent írás önálló szellemi termék legyen. Szerzőinktől elvárjuk, hogy erről a kézirat leadásakor nyilatkozzanak.

A lapban megjelenő írások véleményezésére két lektort kérünk fel.

Terveink szerint a lap évente legalább 2 alkalommal fog megjelenni, online formában.

A szerkesztők